Kees van Es
25 september 2019

Kies de juiste vouwhandoekjes

vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze in vouwhanddoekjes. Papieren handdoekjes zijn er in verschillende maten, kwaliteiten en kleuren.

Maat

De maatvoering van een pak handdoekjes is heel belangrijk wanneer u een keuze maakt:

  • De breedte van een pak (vaak rond de 22cm), moet lager zijn dan de breedte van uw dispenser.
  • De lengte van het handdoekje wordt één of meerdere keren gevouwen, zodat de diepte van een pak bijna altijd 11cm is. In de meeste dispensers kunt u deze handdoekjes plaatsen.
  • De enige uitzondering hierop is artikelnummer 56730000. Een pak van deze vouwhanddoekjes is 8cm diep en geschikt voor ondiepe dispensers.

Materiaal

Papier is er in veel soorten en kwaliteiten. Belangrijk om een juist onderscheid te maken, is dat u weet hoe de verschillende kwaliteiten vaak benoemd worden. Bijna al het papier dat gebruikt wordt is één of meerdere keren gerecycled. Alleen cellulose papier is helemaal nieuw en nog nooit gerecycled, dit is dan ook meteen het meest witte papier. De mate van witheid bepaald ook vaak de prijs van het product. De volgorde van grijs naar wit in omschrijvingen is als volgt:

  • naturel
  • wit
  • hoogwit
  • cellulose

Als u dit als richtlijn aanhoud weet u welk soort u kunt verwachten.

Aantal lagen

Het aantal lagen bepaald het comfort van het papier wat u gebruikt. Tevens bepaald het ook de mate waarin vloeistof kan worden opgenomen. En natuurlijk heeft het aantal lagen ook invloed op de prijs van het product.

Welke soort vouw?

Handdoekjes worden op verschillende manieren gevouwen aangeboden. De vormen van vouw die we aanbieden zijn:

  • C-vouw
  • Z-vouw
  • ZZ-vouw

De manier van vouw zegt alleen iets over het gemak waarmee het volgende handdoekje gepakt kan worden. Bij Z en ZZ-vouw is het gemak ongeveer gelijk, bij de C-vouw handdoekjes is het minder makkelijk om het volgende doekje te pakken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies de juiste afvalzak

Kies de juiste afvalzak

vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij met maken van de juiste keuze in afvalzakken. Afvalzakken zijn in verschillende materialen, maten en mate van stevigheid te verkrijgen. Materiaal Er zijn 2 materialen die het meest gebruikt worden voor afvalzakken, HDPE en...

Lees meer
Kies de juiste handschoenen

Kies de juiste handschoenen

Vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze in handschoenen. Handschoenen zijn in verschillende kwaliteiten, materiaal en maten te verkrijgen. Latex handschoenen Latex handschoenen hebben een sublieme pasvorm en een hoge mate van...

Lees meer
Kies het juiste toiletpapier

Kies het juiste toiletpapier

vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij het maken van het juiste keuze van toiletpapier. Toiletpapier is in verschillende kwaliteiten, diktes en soorten rollen te verkrijgen. Materiaal Papier is er in veel soorten en kwaliteiten. Belangrijk om een juist onderscheid te...

Lees meer