Kees van Es
25 september 2019

Kies de juiste handschoenen

Vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze in handschoenen. Handschoenen zijn in verschillende kwaliteiten, materiaal en maten te verkrijgen.

Latex handschoenen

Latex handschoenen hebben een sublieme pasvorm en een hoge mate van rekbaarheid.
Voor mensen met een latexallergie is deze handschoen ongeschikt.

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen hebben een fijne pasvorm en een treksterkte die veel groter is dan die van latex. Verder zijn nitril handschoenen beter bestand tegen hitte en chemicaliën.  Nadeel van nitril handschoenen is dat het een petrochemisch product is en dat ze minder vingergevoelig zijn dan latex handschoenen.

Vinyl handschoenen

Handschoenen gemaakt van vinyl hebben als voordeel dat er geen latex in verwerkt is.  Verder is deze soort gunstig geprijsd. Daarentegen hebben latex en nitril handschoenen een betere pasvorm en hebben meer vingergevoeligheid.

Gepoederd of ongepoederd

Poeder of poedervrij? Vaak associëren mensen poeder met latex allergie, dit is onjuist. Poeder is een natuurlijk residu van het fabricatieproces om de handschoen te maken. Poeder in de handschoen zorgt ervoor dat u makkelijker in uw handschoenen kunt komen.

Mocht u zich ook afvragen waarom een poedervrije handschoen duurder is dan een gepoederde, dan is dit ook vrij eenvoudig te verklaren. Een poedervrije handschoen wordt na de productie gewassen om zoveel mogelijk van deze residuen eruit te halen. De wijze van wassen, de frequentie en de stoffen die hiervoor gebruikt worden, kunnen de kwaliteit van uw handschoen verbeteren!

Dit proces zorgt voor een hogere prijs van ongepoederde handschoenen.

Kleur

De kleur van de handschoenen kunt u zelf bepalen. Veelal worden blauwe handschoenen gebruikt in de voedingssector omdat ze dan beter zichtbaar zijn wanneer u een stukje handschoen verloren bent. Maar ook in de medische wereld wordt veel gebruik gemaakt van blauwe handschoenen. Kortom, u maakt een persoonlijke keuze in de kleur.

Welke maat heeft u?

Meet de omtrek van de hand, terwijl deze vlak wordt gehouden. Het gaat hierbij om de omtrek van de hand over de knokkels, zonder de duim. De opgemeten omtrek bepaalt de maat van uw handschoenen. Hebt u een handomtrek die (vrijwel) overeen komt met de genoemde maten, kies dan deze maat handschoen. Uiteraard kan er een marge zijn waar uw hand groter of juist kleiner is.

Valt de omtrek van uw hand tussen twee maten in, laat dan de lengte van uw vingers meetellen. Hebt u relatief lange vingers, kies dan de grotere maat handschoenen, hebt u relatief korte vingers, kies dan de kleinere maat handschoenen.

  • Maat  S omtrek 20 cm
  • Maat  M omtrek 21,25 cm
  • Maat  L omtrek 22,5 cm
  • Maat XL omtrek 23,75 cm
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies de juiste afvalzak

Kies de juiste afvalzak

vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij met maken van de juiste keuze in afvalzakken. Afvalzakken zijn in verschillende materialen, maten en mate van stevigheid te verkrijgen. Materiaal Er zijn 2 materialen die het meest gebruikt worden voor afvalzakken, HDPE en...

Lees meer
Kies de juiste vouwhandoekjes

Kies de juiste vouwhandoekjes

vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze in vouwhanddoekjes. Papieren handdoekjes zijn er in verschillende maten, kwaliteiten en kleuren. Maat De maatvoering van een pak handdoekjes is heel belangrijk wanneer u een keuze maakt: De breedte...

Lees meer
Kies het juiste toiletpapier

Kies het juiste toiletpapier

vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij het maken van het juiste keuze van toiletpapier. Toiletpapier is in verschillende kwaliteiten, diktes en soorten rollen te verkrijgen. Materiaal Papier is er in veel soorten en kwaliteiten. Belangrijk om een juist onderscheid te...

Lees meer