Kees van Es
25 september 2019

Kies de juiste afvalzak

vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij met maken van de juiste keuze in afvalzakken. Afvalzakken zijn in verschillende materialen, maten en mate van stevigheid te verkrijgen.

Materiaal

Er zijn 2 materialen die het meest gebruikt worden voor afvalzakken, HDPE en LDPE. HDPE staat voor hoge dichtheid polyethyleen lage druk. Een eigenschappen van dit materiaal is bijv. kreukelig. Vermijd scherp afval. Als er een gat in zit, scheurt het makkelijk door.
HDPE wordt meestal gebruikt voor licht afval.
LDPE staat voor lage dichtheid polyethyleen. De eigenschappen van dit materiaal zijn: zacht, elastisch, gaten “scheuren” nauwelijks verder, milieuvriendelijker.  LDPE is 100% recyclebaar. LDPE vuilniszakken kunt u gebruiken voor zwaarder afval.

Afmeting

De afmetingen van de afvalzak dienen volledig overeen te stemmen met uw houder. Door onderstaande formule toe te passen, bepaalt u de maat van de afvalzak. Berekening voor zakbreedte voor ronde bakken. Diameter van de afvalbak x 3,14:2 = de breedte van de zak Berekening voor zakbreedte voor rechte bakken. Smalle bovenzijde van de bak + de brede bovenzijde van de bak = de breedte van de zak Om de zak gemakkelijk te kunnen instellen, is het belangrijk om 2 tot 3 cm meer te voorzien in de breedte en 5 tot 10 cm meer in de hoogte voor de sluiting van de zak.

Stevigheid

De sterkte van een afvalzak wordt aangeduid in; µm, mu of T. Hoe hoger het getal is wat erbij staat, hoe dikker en steviger de vuilniszak is. Een voorbeeld wat iedereen kent, is de KOMO vuilniszak 60x80cm. Deze heeft een dikte van 50 mu. Dit is voor u een richtlijn om te bepalen of de zak steviger of juist minder stevig moet zijn.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies de juiste handschoenen

Kies de juiste handschoenen

Vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze in handschoenen. Handschoenen zijn in verschillende kwaliteiten, materiaal en maten te verkrijgen. Latex handschoenen Latex handschoenen hebben een sublieme pasvorm en een hoge mate van...

Lees meer
Kies de juiste vouwhandoekjes

Kies de juiste vouwhandoekjes

vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze in vouwhanddoekjes. Papieren handdoekjes zijn er in verschillende maten, kwaliteiten en kleuren. Maat De maatvoering van een pak handdoekjes is heel belangrijk wanneer u een keuze maakt: De breedte...

Lees meer
Kies het juiste toiletpapier

Kies het juiste toiletpapier

vanesschoonmaakartikelen.nl helpt u bij het maken van het juiste keuze van toiletpapier. Toiletpapier is in verschillende kwaliteiten, diktes en soorten rollen te verkrijgen. Materiaal Papier is er in veel soorten en kwaliteiten. Belangrijk om een juist onderscheid te...

Lees meer